KALENDER

Utespelet Fru Guri av Edøy avlyses sesongen 2020. Det vil bli avholdt aktiviteter som Pilegrimsvandringer, Tunkafe og musikalske arrangementer.

Lars Bremnes og Maria Haukås Mittet "Viser på veien" utekonsert Fredag 10. juli og 11. juli kl. 19:00

Billetter kjøpes på www.ticketco.no. Pris kr 400.- pr billett.

To av landets mest folkekjære artister Lars Bremnes og Maria Haukaas Mittet kommer og spiller to konserter for oss på Gurisentret. Bremnes og Mittet har sammen gjort stor suksess med sin turné «Viser på Veien». Nå er det Smøla og Gurisentret sin tur! Vi er sikre på at dette blir helt fantastisk, og er jublende fornøyd over å kunne tilby disse to konsertene

I henhold til smittevernreglene, legges det kun ut 200 billetter per konsert, så her må du være raskt ute om du vil sikre deg billett!

Pris kr 400 pr billett. Billetter i salg fra mandag 29. juni klokka 09.00 på www.ticketco.no.

Vi ses på Gurisentret!

Tunkafe fra 24 juni og hver onsdag i sommer

GURISENTRET INVITERER TIL TUNKAFE ALLE ONSDAGER I SOMMER

Når vi inviterer til tunkafé, ønsker vi folk velkommen til scenen der Fru Guri av Edøy skulle vært.

Det blir mulighet til å kjøpe mat som i stor grad er smølaprodusert og kortreist. Kystpilegrimssenteret og kirken stiller med guide som blir med på varndring langs pilegrimsruten på Edøya.

Kirken er åpen og inviterer til «Ord for pilegrimer – en enkel hverdagsgudstjeneste» .

Guideturen og arrangementet i kirken kjøres to ganger i løpet av dagen; kl. 14:00 – 15:00

Arrangør er Gurisentret, Regionalt kystpilegrimssenter Smøla og Kirkelig fellesråd

I jubileumsåret 2019 ble det avhold en rekke aktiviteter ved Gurisentret.

I jubileumsåret 2019 ble det avhold en rekke aktiviteter ved Gurisentret.

04. desember - Filmkveld «Utvandrerne»
 

Vi viser filmen «Utvandrerne» med blant andre Liv Ullmann og Max von Sydow på Gurisentret den 4. desember. Det blir servert grøt og spekemat før filmen, som varer i tre timer! Vi lager julestemning i kafèen. Sett av kvelden, så skal vi finne gode stoler 🙂 Vi må ha påmelding, minst 15 personer for å gjennomføre arrangementet. Kr 250,- pp. Påmelding til 95219008. Velkommen!

Tidligere arrangementer

Mandag 14. januar - Foredrag med Audun Lie Dahl
Audun Lie Dahl kommer til Gurisentret med foredraget Min reise fra Smøla til Antarktis.
 
Bli med på en visuell reise når Audun Lie Dahl tar turen innom Gurisentret for å fortelle om sin opplevelser som naturfotograf og tilbyder av magiske opplevelser, både på Smøla og verden.
Dato: Mandag 14. januar kl. 19
Billetter: 100,- i døren eller på TicketCo.
Fruen kafé er åpen med lett servering.
Mandag 11. februar - Foredrag med Ernst Olav Blakstad
Ernst Olav Blakstad kommer til Gurisentret med foredraget «Smøla og fiskeværet – et engelsk foredrag på norsk». Han har i flere år fascinert amerikanske turister med foredraget om Smølas historie, og som spenner fra steinalderen til i dag. Vi får et innblikk i hvorfor vi bor der vi bor, hvorfor folk flyttet til fiskeværene og hvorfor de flyttet fra dem. Velkommen til en spennende kveld på Gurisentret! Billetter: 100,- i døren eller på TicketCo. Fruen kafé er åpen med lett servering fra kl. 18. Facebookevent
Torsdag 21. februar - Opera i kaféen

Opera i kaféen er tilbake! Olav Leden Nytrøen, Jon Berg Eriksen, Bjørnar Nilsen Øksenvåg og Brynjar Onsøien utgjør den herlige mannskvartetten Tre skjeggete menn. Med humor og glimt i øyet synger og underholder de publikum innenfor den musikalske barbershopsjangeren! Billetter: 200,-/100,- (ordinær/under 16 år) i døren eller på TicketCo. Fruen kafé vil være åpen med lett servering fra kl.17. Velkommen!

28.-29. mars - Kulisteinkonferansen
Kulisteinen skal bli kjendis! Vil du være med på eventyret? Les mer og meld deg på konferansen nettsiden til Møre og Romsdal Fylkeskommune.
Mandag 8. april - Foredrag med Britt Jorun Dalseth Mamo
Sett av en mandag og ta turen til fantastiske Kenya sammen med Britt Jorunn, og hør henne fortelle om sine opplevelser og eventyr. Billetter: 100,- i døren eller på TicketCo. Fruen kafé er åpen med lett servering fra kl.18. Facebookevent
Uke 19 - I Skogen (barnehageturne)

I Skogen

Gurisentret inviterer til samarbeid mellom Smøla, Aure og Kristiansund ved å hente danseforestillingen «I Skogen» av Beret Roksvåg Stølen, til Ytre Nordmøre. Med støtte fra kommunene og NEAS vil over 400 barn få se forestillingen gratis første uken i mai. Forestillingen er en del av MiniVrimmel, som også omfatter den årlige barnehagedagen på Gurisentret. I forestillingen vil barna oppleve en undrende, morsom, sansende og spennende forestilling. De får høre, se og oppleve ulike vesener, elementer og stemninger som kan finnes i en skog. Det er ingen rød tråd som barna må følge, det er isteden mange små møter og øyeblikk med bevegelse, musikk og lyder som vekker nysgjerrigheten og fanger interessen. Med i forestillingen er også trompetist Thulani Maluleka.

Tirsdag 14. mai - Filmkveld: Never let me go

Tirsdag 14. mai viser vi filmen Never Let Me Go av Mark Romanek.

Ruth, Kathy og Tommy tilbringer barndommen på en tilsynelatende idyllisk engelsk kostskole. Etter hvert som de vokser opp møter de utfordringer omkring kjærligheten de har til hverandre samt den brutale virkeligheten som venter dem.

I hovedrollene møter vi Carey Mulligan, Keira Knightley og Andrew Garfield.

Før filmen serverer vi britiskinspirert middag.

Dato: Tirsdag 14. mai

Tidspunkt: Matservering fra kl. 18. Filmen begynner kl. 19

Pris: 300,- inkl. mat

Påmelding innen fredag 10. mai til

 sanna.ryg@smola.kommune.no eller 919 10 519

Vi er tilgjengelig på telefon på ukedager mellom kl. 8-16.

Mandag 27. mai - Foredrag med Johan Holberg
Bli med på Johans reise «Fra Smøla til Smøla – den lengste veien» Johan Holberg tar oss med fra Smøla via Indonesia, Argentina, Russland og Kazakstan tilbake til Smøla. Bli med på hans ferd på motorsykkelen, og se steder du kanskje ikke har sett før.

Dato: Mandag 27. mai kl. 19
Billetter: 100,-.
I døren eller på TicketCo.
Fruen kafé er åpen med lett servering.
Mandag 10. juni - Pilegrimsarrangement med Anja Solvik og flere
1. -2. juni - Vrimmel
Sammen med NEAS ønsker vi velkommen til årets Vrimmel! Lørdag 1. juni er det tradisjon tro klart for Kulturskolens sommershow som starter kl. 14. Søndag 2. juni er selve Vrimmeldagen fra kl. 11. I år får vi besøk av ingen ringere enn Sundbåten Syver og vennene hans i en konsertversjon av Syvereventyret. I tillegg blir det mange morsomme aktiviteter for barna både inne og ute. Syvershowet starter kl. 14. Arrangementet er gratis begge dager og åpent for alle. Velkommen til Gurisentret!
Søndag 7. juli - Nils og Karianna synger Hyldbakk & Sommerro

Nils Golberg Mulvik og Karianna Sommerro synger sanger av Hans Hyldbakk og Henning Sommerro, akkompagnert av musiker Rune Tylden. Velkommen til en flott konsertopplevelse i Edøy gamle kirke!

Sted: Edøy Gamle Kirke Tid: Kl. 20:00

Billetter: 100,-/50,- (i døren eller på Ticketco)

11.-14. juli - Fru Guri av Edøy 25 år
Les mer her Bestill billetter på www.ticketco.no 
Lørdag 13. juli - Leikande harper med Sæther & Sagerøy
Smøla kirkelige fellesråd inviterer til konsert i Edøy gamle kirke etter Fru Guri av Edøy. Om konserten:  Sæther&Sagerøy er to amatørmusikarar fra Sogn og Fjordane som kvar på sin kant har funne eit litt uvanleg instrument å spele på. Magne Sagerøy trakterer Nyckelharpa, det svenske nasjonalinstrumentet, og Aase Sæther gjev tonefølgje med harpeleik og songstemme. Repertoaret strekkjer seg over folkemusikk, salmar, viser og songar, både norske og svenske, og dei fleste vil nikke gjenkjennande til det som blir framført. Den spesielle kombinasjonen av dei to strengeinstrumenta gjev eit unikt og stemningsfullt lydbilete som berre må opplevast. Sted: Edøy Gamle Kirke Lørdag 13.7 kl. 19:30 Billetter: 100,-/50,- i døren
24.-25. august - Guricamp med teaterworkshop
 

For påmelding på Kulturskolens sider, klikk her.

Vi starter campen kl 14 på Gurisentret lørdag 24. august. Så holder vi på til kl 17. Vi inviterer til pizzastund etterpå, avsluttes kl 19.30. Søndag holder vi på fra kl 11-14. (Det blir ingen overnatting) Vi gleder oss til å se dere 🙂

Lørdag 21. september - Schola Sanctae Sunnivae fra KKKK-festivalen
Som en del av KKKK-festivalen kommer Schola Sanctae Sunnivae til Edøy Kirke. Det blir en stemningsfull kveld med et av Norges beste kor, under ledelse av dirigent Anne Kleivset. Om koret: Schola Sanctae Sunnivae er et vokalensemble med 14-18 kvinnelige sangere på høyt nivå. Helt siden starten i 1992 har Schola Sanctae Sunnivae sett det som sin hovedoppgave å restaurere, dokumentere og presentere gregoriansk sang fra tidlig middelalder. Ensemblet ble startet av dirigent Anne Kleivset som siden har vært dirigent og kunstnerisk leder. I 2009 ble ensemblet utnevnt til pilegrimskor tilknyttet Nidaros Pilegrimsgård. Sted: Edøy kirke (Innsmøla) Billetter: 300,-/250,- (ordinær/hønnør, student og barn under 16 år) Gratis inngang med festivalpass og ledsager med ledsagerbevis (billett må løses). Kjøpes i døren eller på TicketCo. Facebookevent Foto: Lasse Berre
14. oktober - Foredrag: Jappe Ippes – Norges første klippfiskgründer

Daniel Ødegård har skrevet bok om Jappe Ippes og klippfisktida på Nordmøre. Han kommer og holder foredrag på Gurisentret, og det blir mulig å kjøpe boka. Kafèen åpner kl 18 med enkel middagsservering, kaffe og vafler. Foredraget starter kl 19. Inngang kr 100,-

03. november - Konsert med Folksy Ladies

Konsert med Folksy Ladies En konsert det er verdt å få med seg! Opplev disse tre flotte damene i vakker samklang på Gurisentret. Dørene åpner en time før. Matservering. Billetter kan kjøpes i døra eller på TicketCo. 250,- pr.pers.

06. november - Foredrag med Aslaug Holm

Aslaug Holms foredrag ser nærmere på sammenhengen mellom oppveksten i et kystsamfunn og det å fange de gylne øyeblikkene på film. Dørene åpner kl. 18. Matservering. Billetter kjøpes i døra eller på TicketCo.