Fotogrametri er spennende saker! NIKU har laget en 3D-modell av Edøy gamle kirke, og NTNU har laget en av Kulisteinen, to av de viktigste historiske objektene i Fru Guri av Edøy. Vil du se hvordan det ser ut? Da kan du klikke deg inn på Sketchfab.no og ta en titt på resultatet. Dette er initiert av Smøla Nærings- og kultursenter KF i 2017 gjennom prosjektet Fortid i framtida.

Om prosjektet:

Prosjektet “fortida i framtida – digital formidling” skaper en ny arena for å dele historien om vår kulturarv. Kulturminner gjøres synlig og tilgjengelig for lokale og tilreisende som er interessert i å utforske, oppleve og dele kunnskap om vår kulturarv.

3D-skanning av kulturlandskap og arkeologiske funn, blir levendegjort gjennom interaktive fortellinger om stedet og kulturen. Digitale teknologier som VR, AR, MR og Geodata, gjør det mulig å reise i tid, krysse hav og besøke utilgjengelige steder på din mobil, brett eller pc. Målet med prosjektet er å bevisstgjøre kommende generasjoner om vår identitet og kulturarv. Vi vil skape en ny arena og et rammeverk for bevaring og formidling av historien.

 

Foto: Wigdis Wollan